Ποιοι υπονομεύουν την ιδέα της αποταμίευσης - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι υπονομεύουν την ιδέα της αποταμίευσηςΌταν ήμασταν μικροί, μας μαθαίνανε θυμάμαι οι δάσκαλοι στα σχολεία για τα αγαθά της αποταμίευσης.

Ήρθε η 12η Μαρτίου 2012 και το μάθημα αυτό καταρρίφθηκε και μαζί με αυτό και η αξία της αποταμίευσης. Απλά πράγματα. Χωρίς τη θέληση 15.000 και πλέον ελληνικών οικογενειών, τους «δημεύτηκαν» με τον πλέον αντισυνταγματικό τρόπο οι αποταμιεύσεις μιας ζωής που είχαν τοποθετηθεί σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Όταν ήμασταν παιδιά, μας μαθαίνανε ότι πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα μας και να τη στηρίζουμε όταν αυτή μας χρειάζεται.

Ήρθε η 12η Μαρτίου 2012 και πάλι το μάθημα αυτό καταρρίφθηκε. Η πατρίδα «πρόδωσε» 15.000 ελληνικές
οικογένειες που της εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής.

Ενώ σύμφωνα με τη νομολογία των ομολόγων μπορούσε να εξαιρέσει τα φυσικά πρόσωπα από τη διαδικασία του PSI, απλά δεν το έπραξε.

Στο σχολείο καθώς μεγαλώναμε μαθαίναμε ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα η πολιτεία σέβεται και προστατεύει σύμφωνα με το Σύνταγμα την περιουσία του πολίτη.

Αλλά και πάλι ήρθε η 12η Μαρτίου 2012 και όλα αυτά αποδείχθηκαν μύθος και «λόγια παχιά».

Όταν ήμασταν μικροί, οι δάσκαλοι και οι γονείς μας συμβούλευαν να σεβόμαστε τους γέροντες, τους ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Μα, την 12η Μαρτίου 2012, μας διέψευσαν οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί, και δεν φτάνει αυτό, ήρθε και η 9η Φεβρουαρίου 2013 για να μας δείξει το σκληρό πρόσωπο της σημερινής «δημοκρατίας». Τους γέροντες δεν τους σεβόμαστε, αλλά τους χτυπάμε όταν τολμούν να ζητήσουν από την πατρίδα τα λεφτά που τους έκλεψε.

Σε λίγο καιρό πλησιάζει η ημερομηνία εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του PSI μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.

Η 22 Μαρτίου 2013 έρχεται και θέλουμε όλοι να πιστεύουμε ότι στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία η αξία της Δικαιοσύνης παραμένει αναλλοίωτη.
Αξίζει το τελευταίο οχυρό να μην πέσει για τίποτα και από κανέναν


Τσολιάς Ιωάννης, Εκπρόσωπος ομολογιούχων Βορείου Ελλάδος

Δείτε το ευχαριστώ της επίσημης πολιτείας στο παρακάτω video:
 
 


Post Bottom Ad