Έκτακτη εισφορά 0,3% στις ισπανικές καταθέσεις….προκειμένου να αποζημιωθούν επενδυτές που αγόρασαν τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Έκτακτη εισφορά 0,3% στις ισπανικές καταθέσεις….προκειμένου να αποζημιωθούν επενδυτές που αγόρασαν τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου!!!Μια σημαντική  ιδέα για τους Σαμαρά και Βενιζέλο, προκειμένου να αντιληφθούν το νόημα του δικαίου και της αλληλεγγύης, που εύλογα βέβαια απαιτούν και επιζητούν από τους αδίστακτους Ευρωπαίους, πλην όμως εφαρμόζουν χειρότερη συνταγή για τους αφελείς γηγενείς που τους εμπιστεύθηκαν, δημεύοντας απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα τις περιουσίες τους.

«Κόπτονται» σε κάθε ευκαιρία για το δίκιο των καταληστευμένων Ομολογιούχων Φυσικών Προσώπων, αλλά συνεχίζουν να τους εμπαίζουν με κάθε τρόπο!!!  

Σε τελική ανάλυση  βέβαια οι Έλληνες  μικροομολογιούχοι
δεν επένδυσαν σε τραπεζικά προϊόντα υψηλού ρίσκου, όπως οι αντίστοιχοι Ισπανοί,  αλλά αποταμίευσαν σε κρατικά ομόλογα μηδενικού κινδύνου, με την προτροπή μάλιστα της επίσημης πολιτείας!!!

 

Η ισπανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais και του Reuters,  θα ζητήσει από τις υγιείς τράπεζες της χώρας να συνεισφέρουν εκτάκτως το ποσό των 2 δισ. ευρώ, μέσω των καταθέσεων σε αυτές,  στο Ταμείο Εγγύησης καταθέσεων με σκοπό να βοηθηθούν περί τους 300.000 επενδυτές, οι οποίοι αγόρασαν τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου και έχασαν χρήματα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.Όπως, είναι γνωστό, εδώ και πέντε χρόνια, όταν η ισπανική οικονομία έμπαινε σε μια μακροχρόνια κρίση, οι τράπεζες πούλησαν σύνθετα προϊόντα υψηλού επενδυτικού ρίσκου, αξίας 8 δισ. ευρώ. Πολλοί από τους επενδυτές που τα αγόρασαν χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό τις καταθέσεις τους, νομίζοντας ότι είναι τίτλοι χαμηλού ρίσκου. Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο  υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος, «Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα ζητήσει απ’ όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κάνουν μια έκτακτη συνεισφορά ύψους τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρωθεί ένα ποσόν ύψους 2 δισ. ευρώ». Πάντως, διευκρίνισε ότι οι μικρότερες και πιο αδύνατες τράπεζες θα εξαιρεθούν από την παραπάνω έκτακτη εισφορά.ΤΟ ΒΗΜΑ


Post Bottom Ad