Ποια είναι η ιδανικότερη χώρα για να γεννηθεί ένα παιδί - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Ποια είναι η ιδανικότερη χώρα για να γεννηθεί ένα παιδίΤο περιοδικό Εconomist πριν από 25 χρόνια είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά έναν πίνακα με τις 50 χώρες στον κόσμο, όπου θα ήταν καλύτερα για κάποιον να έχει γεννηθεί. Το 1988, οι Η.Π.Α. ήταν στην κορυφή της λίστας.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Economist, η Ελβετία είναι πλέον η περισσότερο ενδεδειγμένη χώρα του κόσμου για να γεννηθεί σήμερα ένα παιδί. Οι επόμενες δύο καλύτερες χώρες του κόσμου για να γεννηθεί ένα παιδί είναι η Αυστραλία και η Νορβηγία ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση. Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπήκαν 80 χώρες παγκοσμίως.

Η τελική κατάταξη προέκυψε από σύστημα βαθμολογίας που βασίστηκε σε 11 παράγοντες για να καθορίσει «ποια χώρα θα παρέχει τις καλύτερες ευκαιρίες για μια υγιή, ασφαλή και ευημερούσα ζωή στα χρόνια που έρχονται». 

Σημειώνεται ότι οι μισές από τις 10 πρώτες χώρες είναι ευρωπαϊκές αλλά μόνο μία - η Ολλανδία - είναι μέλος της Ευρωζώνης.
 Επίσης, έλαβαν υπόψη τους δείκτες εγκληματικότητας, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.
Εξέτασαν ακόμη πόσο εκτιμάται ότι θα είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα το 2030 όταν δηλαδή τα παιδιά που θα γεννηθούν το 2013 θα βρίσκονται στο στάδιο της ενηλικίωσης.Post Bottom Ad