Πόσο κοστίζει ένα IPAD Retina Display 16GB σε 46 χώρες. - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσο κοστίζει ένα IPAD Retina Display 16GB σε 46 χώρες.

Είναι αλήθεια ότι σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας έχουμε την εντύπωση ότι λόγω του Internet

και του ανταγωνισμού δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στις τιμές αυτών των προϊόντων. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει και αποδεικνύεται από την λίστα τιμών του IPAD Retina Display 16 GB σε 64 χώρες. Οι τιμές σίγουρα αλλάζουν από χώρα σε χώρα λόγω της διαφορετικής φορολόγησης των κρατών
όμως και πάλι δεν δικαιολογείται η τόσο μεγάλη διαφορά.
Στην Ελλάδα το IPAD πωλείται στα 715,54$ και έχουμε την 4η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ στον κόσμο. Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας είναι ακατανόητο γιατί πωλείται τόσο ακριβά στην Ελλάδα. Αξιοπερίεργο δε ότι την ακριβότερη τιμή στον κόσμο θα την βρούμε στην Αργεντινή αγοράζοντας το IPAD στα 1094,11$.
Την φθηνότερη τιμή στον κόσμο θα την βρούμε στην Μαλαισία ξοδεύοντας μόλις  473,77$. Είναι λογικό από τη στιγμή που τα περισσότερα εξαρτήματά του κατασκευάζονται εκεί.
Οι εταιρίες δεν ευθύνονται πάντα για τις τιμές των προϊόντων τους οι οποίες απλά προκύπτουν από κανόνες προσφοράς και ζήτησης. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν καταναλωτές είναι να προσέχουμε τις τιμές και να μην μας θεωρούν εύκολους στόχους.

Παρακάτω ο πίνακας που αναρτήθηκε στο Business Insider με τιμές του 2ου μισού του Σεπτεμβρίου 2013.  

Post Bottom Ad