Ημέρα μνήμης για τις δημευμένες αποταμιεύσεις!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Ημέρα μνήμης για τις δημευμένες αποταμιεύσεις!!!ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682, Αθήνα
τ. 211 8001774, φ. 211 8001775
info@fpoed-members.gr
www.fpoed.gr
ΑΠ 24/2013
31/10/2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σήμερα 31 Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί ο εορτασμός της ημέρας αποταμίευσης.
Τι ειρωνεία...
Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε που με έκπληξη συνειδητοποιήσαμε ότι ξαφνικά, αναίτια και χωρίς καν να ερωτηθούμε, χάσαμε ολοκληρωτικά το 53,5% των αποταμιεύσεων μας και θα πρέπει να περιμένουμε 30 χρόνια για να πάρουμε το υπόλοιπο 47,5%
Να πάμε λίγο πίσω, όταν ο ΟΔΔΗΧ καλούσε το αποταμιευτικό κοινό, τους ιδιώτες αποταμιευτές, να αποκτήσουν τα Ελληνικά Ομόλογα.
Τόσο ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο
Αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, έχουν δημόσια εκφράσει τη συμπαράστασή τους στα φυσικά πρόσωπα που έχουν χάσει τις οικονομίες τους.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Σαν Έλληνες πολίτες υφιστάμεθα τα βάρβαρα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, χαράτσια, έχοντας ήδη πληρώσει με τη δήμευση των αποταμιεύσεων μας.
Πληρώνουμε το μάρμαρο δύο φορές.

Για τους αποταμιευτές της PROTON και τις Συνεταιριστικές Τράπεζες δεν υπήρξε ζημία, αφού καλύφτηκαν εξ ολοκλήρου οι καταθέτες, χωρίς όριο.
Για τα νομικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο PSI υπήρξε νομοθετική ρύθμιση.
Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση στα Φυσικά Πρόσωπα.

Ζητάμε:

  • Να μεσολαβήσετε, ώστε ΑΜΕΣΑ να μπορέσουμε να συναντήσουμε τον Πρωθυπουργό και να του παραθέσουμε όλα τα στοιχεία για το πρωτοφανές αυτό γεγονός, που θίγει την εμπιστοσύνη, τόσο στις αποταμιεύσεις γενικότερα, όσο και στη χώρα μας.
Μήπως τα ομόλογα είναι μόνο η αρχή;
Μας είναι αδιανόητο να αντιληφθούμε με ποιο μηχανισμό θα επιχειρηθεί η νέα έκδοση Ελληνικών Ομολόγων, όταν είναι ακόμα νωπή η αιμορραγία που έχει προκαλέσει στα Φυσικά Πρόσωπα, τους Έλληνες Πολίτες που δεν έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, αλλά εμπιστεύτηκαν τη χώρα τους.

  • Αν πράγματι δέχεστε ότι αδίκως έχουμε υποστεί αυτή τη ζημιά, τότε ας προτείνετε στην Κυβέρνηση να αποδεχτεί επισήμως τη ζημία, εμφανίζοντάς τη ως πιστωτικό υπόλοιπο στην εφορία, μέχρι να δοθεί η οριστική λύση. Να σταματήσουμε πλέον να πληρώνουμε δύο φορές την κρίση. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Ι. Μαρινόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ.
ΣΥ.Φ.Π.Ο.Ε.Δ.

Post Bottom Ad