Ξεσηκωθείτε για να μη μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί!!! - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Ξεσηκωθείτε για να μη μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί!!!Αντισταθείτε προκειμένου να μη χαθούν τα Χριστιανικά και Βυζαντινά χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς…Μπείτε εδώ και τώρα στο site:

http://action.hellenicleaders.com/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=10215


και υπογράψτε στο ψήφισμα, ώστε να μη μετατραπεί η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί.


Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι στην πρόταση Νόμου που κατέθεσε στην τουρκική εθνοσυνέλευση ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Κινήματος, Γιουσούφ Χαλατζόγλου, γνωστός για τις σχέσεις του με τους «Γκρίζους Λύκους» για την εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Στις 22.587 έφθασαν μέχρι στιγμής, οι υπογραφές στο ψήφισμα που συνέταξε η ομογενειακή οργάνωση Hellenic American Leadership Council (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας), με αίτημα να μη μετατραπεί η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί.
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο του ψηφίσματος, επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου εξετάζει αίτηση που υπέβαλαν πολίτες για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, που λειτουργεί από το 1934 ως μουσείο, σε τζαμί. Σχέδιο νόμου έχει εισαχθεί για την μετατροπή της και πάλι σε «σύμβολο κατάκτησης» της Κωνσταντινούπολης, ενώ τον Νοέμβριο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς υποσχέθηκε ότι το κτίριο σύντομα θα «χαμογελά» ξανά, ως τέμενος.
Το ψήφισμα θα παραδοθεί στην UNESCO, η οποία, το 1985, έχει κηρύξει την Αγία Σοφία Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η AHEPA, με ανακοίνωση της, απευθύνει κάλεσμα για ανάληψη δράσης για το ζήτημα, μέσα από την υπογραφή του παραπάνω ψηφίσματος και την επικοινωνία με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μουσείων και την Επιτροπή της Γερουσίας για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Ο πρόεδρος της AHEPA, Άντονι Κουζούνης απέστειλε επιστολή στην UNESCO, με την οποία επισημαίνεται ότι εάν η Αγία Σοφία μετατραπεί σε τζαμί θα χάσει τα χριστιανικά και βυζαντινά χαρακτηριστικά της, τα οποία θα πρέπει να προστατευτούν, βάσει της συνθήκης για τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την οποία επικύρωσε η Τουρκία.


Post Bottom Ad