Ευρώπη, όραμα και πραγματικότητα - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Ευρώπη, όραμα και πραγματικότητα

Του Ηλία Σταμπολιάδη*

Καθηγητού Πολυτεχνείου Κρήτης
Υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό»
Με ενθουσιασμό, οι περισσότεροι Έλληνες, δεχθήκαμε την έντα
ξη της Ελλάδος στην Ε.Έ., χειροκροτώντας τον Κ. Καραμανλή. Η ένταξη μας στην ΕΟΚ φαινόταν να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία, την πολιτική ευστάθεια και ελευθερία και, τέλος, την εθνική ασφάλεια έναντι της Τουρκίας και γενικώς την εξασφάλιση έναντι κάθε ένοπλου ή άοπλου επιβουλέως.
Οι μόνες φωνές αντίρρησης ήταν των κομμουνιστών και των
αριστεριζόντων σοσιαλιστών. Ο χρόνος πέρασε και τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Οι Σοσιαλιστές ήλθαν στην εξουσία με την σύμπραξη των συνδικάτων και, παρά την αρχική τους διαφωνία, συνέπραξαν με... το συνδικάτο της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ υπό τα βλέμματα της άφωνης Δεξιάς. Αποδέχθηκαν τοκογλυφικούς δανεισμούς, που αντί να δοθούν τουλάχιστον σε αναπτυξιακά έργα, κατασπαταλήθηκαν σε βολέματα των ημετέρων. Αντί της ανάπτυξης είδαμε τα γεωργικά

μας προϊόντα να επιδοτούνται για να καταλήξουν στις χωματερές, τα αμπέλια να ξηλώνονται και τα ψαροκάικα και κόβονται. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν αλλά χάρη στο σταθερό νόμισμα, το ευρώ, τα προϊόντα μας εξακολουθούν να είναι μη ανταγωνίσιμα. Δεν μας επιτρέπουν να παράγουμε ούτε τους σπόρους ή τα φυτώρια για την καλλιέργεια των εξαγώγιμων γεωργικών μας προϊόντων και η κτηνοτροφία μας δέχεται τον αθέμιτο ανταγωνισμό των εταίρων μας. Στον
τομέα της μεταποίησης και των κατασκευών η χώρα έχει αποβιομηχανοποιηθεί με την ανεργία να οδηγεί στην απόγνωση.
Αντί πολιτικής ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, έχουμε
ένα κομματικό σύστημα φαυλοκρατίας, ετερόκλητους συνασπι-
σμούς πολιτικών δυνάμεων, καθοδηγούμενους από συμφέροντα και ξένα προς το έθνος μας.
Όσον αφορά την εθνική μας ασφάλεια αυτή όλο και αποδυνα-
μώνεται. Έχουμε παραχωρήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη υποστήριξη του ισχυρού συνασπισμού στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκουμε. Παραδείγματα αποτελούν η πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη με, το τεχνητό Μακεδονικό πρόβλημα,η Ανανιακή πολιτική στην Κύπρο και τέλος η λαθρομετανάστευση που, ενώ οι Ευρωπαίοι δεν μας παρέχουν καμία βοήθεια στην προστασία των συνόρων μας, απαιτούν να μην αφήνουμε τους λαθρομετανάστες να διαφεύγουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα γκέτο δυστυχισμένων ανθρώπων.
Το ευρωπαϊκό όραμα στο οποίο πιστεύουμε θέλει τον πολίτη
ελεύθερο και αυτάρκη, κύριο μιας στοιχειώδους περιουσίας και των μέσων επιβίωσής του ή οργανωμένο σε δημοκρατικές κοινότητες στις οποίες να μετέχει προσωπικά και όχι αντιπροσωπευόμενος από συστημικούς ανθρώπους.
Ο σχεδιαζόμενος εθνομηδενισμός έχει ανησυχήσει όλους τους
λαούς της Ευρώπης όπου παρατηρούνται πολλά εθνικά κινήματα. Η δική μας αντίληψη είναι ότι αυτό έχει φοβίσει τη νέα τάξη πραγμάτων η οποία παλεύει ενάντια στην ενίσχυση των εθνοτήτων, που τις πολιτιστικές τους διαφορές τις θέλει μόνο σαν τουριστικές ατραξιόν παρά σαν διαφορετικούς τρόπους κοινωνικής και οικονομικής διαβίωσης, για τη προστασία των οποίων απαιτείται η ύπαρξη εθνικού κράτους που να προστατεύει τους πολίτες του.
Δεν είναι παράξενο ότι παντού γίνεται προσπάθεια αλλοίωσης
του χαρακτήρα των εθνικών κινημάτων και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το σύστημα υποστηρίζει αντιδημοκρατικές, ακόμη και εγκληματικές ομάδες οι οποίες δήθεν εκφράζουν το αίτημα για εθνική ανεξαρτησία. Στηριζόμενοι στα δεκανίκια της πολιτικής ορθότητας δημιουργούν το νομικό πλαίσιο και τον ψυχολογικό εκφοβισμό για την υποταγή της όποιας προσπάθειας εξέγερσης των λαών ενάντια στο σχεδιαζόμενο σύστημα.
Σε όλα αυτά δεν είμαστε μόνοι μας αρκεί να τα διατυπώσουμε με σαφήνεια και σεβασμό προς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη και τότε να είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί θα γίνουν υποστηρικτές μας στον αγώνα για την πραγματοποίηση του αληθινού ευρωπαϊκού οράματος.


* Η οικογένεια του Ηλία Σταμπολιάδη κατάγεται από την Μαγνησία της Μ. Ασίας. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947  από τον Θεολόγο και την Λευκοθέα το γένος Χαριτάτου εκ Κεφαλληνίας. Το 1973 νυμφεύτηκε την Κατερίνα Κάβουρα από την Ύδρα και απέκτησαν πέντε παιδιά.

Το 1965 αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή (Α’ Γυμνάσιο Αρένων Πειραιώς) και το 1971  πήρε το δίπλωμα Μηχανικού Μεταλλείων και Μεταλλουργού από το ΕΜΠ. Το 1973 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc στον Σχεδιασμό Μεθόδων Επεξεργασίας Μεταλλευμάτων του Royal School of Mines, Imperial College, του Λονδίνου και το 1977 πήρε το τίτλο του Διδάκτορος  PhD από το Department of Metallurgy του Πανεπιστημίου McGill, στο  Μοντρεάλ  του Καναδά.

Από το 1977 έως το 1991 εργάστηκε στα μεταλλεία λευκολίθου του Συγκροτήματος Σκαλιστήρη  στη Εύβοια, αρχικά ως Προϊστάμενος Ερευνών και στη συνέχεια ως Τομεάρχης Παραγωγής. Την Περίοδο 1995 έως 2000 εργάστηκε ως Διευθυντής Εργοστασίων της  TVX Hellas, στο Στρατώνι Χαλκιδικής .
Από το 1992 έως σήμερα διδάσκει Εμπλουτισμό Μεταλλευμάτων στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του  Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.. Έχει συγγράψει 70  επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια και το 2008 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό του έργο.
Η αγωνία του για την τύχη της πατρίδος, η οποία έχει καταληστευθεί την τελευταία τριακονταετία, είναι η αιτία που τον έκανε να συγγράψει άρθρα πολιτικού περιεχομένου μερικά από τα οποία συνδέθηκαν στο βιβλίο του «Αντισταθείτε η Ελλάδα Προδίδεται» των εκδόσεων Γιαννάκενα 2010. Η ίδια αγωνία τον κάνει να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΕΝΩΣΗ για την Πατρίδα και τον Λαό στις ευρωεκλογές του 2014.


Post Bottom Ad