Εθελοντισμός : Εφοριακοί φοιτητές τουρίστες και απλοί πολίτες ... - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Εθελοντισμός : Εφοριακοί φοιτητές τουρίστες και απλοί πολίτες ...Μία από τις προτάσεις του Yπ.Οικ. Γιάνη Βαρουφάκη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι ο εθελοντισμός διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων οι οποίοι θα επιβλέπουν εάν οι επαγγελματίες κόβουν αποδείξεις και θα προβαίνουν σε επίσημες ενημερώσεις στην αντίθετη περίπτωση.
Το μέτρο αυτό έρχεται με έμπνευση του θεσμού των Mystery Shoppers...
που χρησιμοποιείται κυρίως από πολυεθνικές εμπορικές εταιρίες οι οποίες ως μέτρο διασφάλισης της σωστής εξυπηρέτησης των πελατών τους στέλνουν μυστικούς αγοραστές οι οποίοι κρίνουν αν εξυπηρετήθηκαν σωστά σύμφωνα με τα standard της εκάστοτε εταιρίας.
Έχει πλέον αποδειχθεί ότι η μέθοδος των mystery shoppers έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις χώρες που έχει χρησιμοποιηθεί. Η εμπειρία , η εκπαίδευση, η στοχοθεσία και το κόστος του προγράμματος είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους αποτυγχάνει αυτός ο θεσμός.
Αντίστοιχα στην Ελλάδα του 2015 και για παρεμφερείς λόγους δεν μπορεί να πετύχει ένα τέτοιο μέτρο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Eurogroup αλλά και στο εσωτερικό της χώρας η ιδέα αυτή χλευάστηκε και μας έδωσε μία ευκαιρία να γελάσουμε.
Προσωπική μας άποψη είναι ότι ένα τέτοιο μέτρο απλά θα προκαλέσει ένα ακόμη ρήγμα στην ενότητα των Ελλήνων που θα κληθούν απλά να «ρουφιανεύουν» ο ένας τον άλλο. Στην Ελλάδα του «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» ένα τέτοιο μέτρο το μόνο που θα δημιουργήσει είναι να απασχολήσει πολύ προσωπικό για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να έχει αποτελέσματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad