Το ΧΡΕΟΣ γεννά ΧΡΗΜΑ!!! Πως παρεκτράπη η Ελλάδα και γιατί τιμωρείται; - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Το ΧΡΕΟΣ γεννά ΧΡΗΜΑ!!! Πως παρεκτράπη η Ελλάδα και γιατί τιμωρείται;


Αυτό που χρειάζεται απαραιτήτως για να δημιουργηθεί νέο χρήμα σε μια σύγχρονη κοινωνία, που θα προσδώσει νέα δυναμική στην οικονομία της, είναι αφενός μεν να αποδεχτεί κατ’ αρχήν η ίδια η κοινωνία τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη γέννησή του*, αφετέρου η ίδια η κοινωνία μέσω της θεσμικής της λειτουργίας και Νομοθεσίας να εκπέμπει διαχρονικά “ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ”. Απαραίτητο βέβαια συστατικό της Αξιοπιστίας για να μη ξεχνιόμαστε είναι η Αξιοκρατία και η Δικαιοσύνη….Αυτό λοιπόν και μόνο, τίποτε άλλο, «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ»!!!! ....

Αυτή τη θεμελιώδη προϋπάρχουσα προϋπόθεση της “ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ” παρέβη και συνεχίζει να παραβαίνει το πολιτικό σύστημα της χώρας, αφού η πολυφωνία αντιφατικών στρατηγικών καθώς και η εμμονή προσκόλλησης σε ξεπερασμένες πρακτικές και κοσμοθεωρίες που ήδη έχουν αραχνιάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δημιουργούν σύγχυση και υποσκάπτουν το θεμελιώδη λίθο της “ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ”.
Αποτέλεσμα είναι το σπάσιμο της αλυσίδας στη δημιουργία του χρήματος, αφού το έδαφος στο οποίο καλλιεργείται o μηχανισμός της δημιουργίας του, δια μέσου της υπόσχεσης του δανειολήπτη στο ενδιάμεσο πιστωτικό ίδρυμα και της απαίτησης του δανειστή, είναι πλέον άγονο και αφιλόξενο. Αυτός είναι ο πραγματικός και ουσιαστικός λόγος της αδυναμίας μας ως χώρα να δημιουργήσουμε νέο χρήμα.
Μοναδική θεραπεία αποτελεί η ομόνοια, η σύμπνοια, η σύμπλευση σε κοινούς τόπους και η άμβλυνση των αντιπαραθέσεων του πολιτικού μας συστήματος, δηλαδή με λίγα λόγια των πολιτικών σχηματισμών και προσώπων. Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεπέρασαν τα προβλήματα οικονομικής κρίσης προσφάτως η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, αλλά και η Γαλλία και Ιταλία.
Είναι όμως αυτό δυνατό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου πολιτικά κόμματα και σχηματισμοί συνεχίζουν να εμφορούνται από παρωχημένες οικονομικές θεωρίες που είναι σε πλήρη δυσαρμονία με το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι; Όπου πολιτικοί υπονομεύουν ή και αγνοούν επιδεικτικά τους κανόνες δημιουργίας και λειτουργίας του χρήματος και συμπεριφέρονται ως υποψήφιοι εκπορθητές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος!!!
Δυστυχώς ΟΧΙ….Όσο συνεχίζουν αυτοί να τάζουν λαγούς με πετραχήλια, αγνοώντας την πραγματικότητα, είτε από ιδεοληπτικές εμμονές, είτε από άγνοια και οι ψηφοφόροι να σαγηνεύονται απο τα παραμύθια τους δεν έχουμε καμία τύχη!!!
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποτε την εγκεφαλική μας τρικυμία ως κοινωνία και ας αποδεχτούμε ή ακόμη και να απορρίψουμε τους κανόνες παιχνιδιού του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος…Θέλουμε ή δε θέλουμε να ανήκουμε στο σύστημα αυτό; Να το κάνουμε όμως συνειδητά και με γνώση, όχι ασύντακτα, αποσπασματικά και ανορθόδοξα. To δίλημμα αυτό θα πρέπει να αποτελέσει το μοναδικό ερώτημα τυχόν δημοψηφίσματος ή το ακρογωνιαίο ζητούμενο τυχόν εκλογών και όχι το “Θέλετε να σας μειωθούν μισθοί και συντάξεις”;
Η επαμφοτερίζουσα στάση πολιτικών σχηματισμών και πολιτικών προσώπων, που πατούν σε δύο βάρκες και αλληθωρίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις, προσπαθώντας να είναι αρεστοί σ’ όλους κατά το Καβαφικό «εν μέρει εθνικός κ’ εν μέρει χριστιανίζων” είναι η πηγή που ανατροφοδοτεί την “ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ”.
Αυτό που ζούμε σήμερα λοιπόν στη χώρα μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η τιμωρία μας ως κοινωνία, για την αμφισβήτηση και την αταξία που ενσπείραμε μέσω της αναξιοπιστίας μας, στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Έχουμε πάρει δηλαδή κίτρινη κάρτα και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να δεχτούμε και την κόκκινη που θα σημάνει και την αποβολή μας. Οι θεωρίες συνωμοσιολογίας στις οποίες αρέσκεται ο λαός και κατακλύζουν τη χώρα εκπορεύονται δυστυχώς από ταραγμένα μυαλά ή από οργανωμένα συμφέροντα. Το φόρτωμα των δεινών μας στους κακούς ξένους που επιβουλεύονται τη χώρα μας είναι ανεδαφική, επικίνδυνη και πάνω απ’ όλα “ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ” και ανακυκλώνει το φαύλο κύκλο της μιζέριας….
Η αλήθεια είναι πως η χώρα είναι ευνουχισμένη λόγω της αναξιοπιστίας της και για το λόγο αυτό έπαψε πλέον να γεννά χρήμα….Ας δούμε λοιπόν τον εαυτό μας κατάματα στον καθρέπτη και να πάψουμε επιτέλους να δημιουργούμε εφιάλτες για ξεκάρφωμα….                                                     Στόχος και πατριωτικό καθήκον όλων ανεξαιρέτως, η ενίσχυση της
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ” της χώρας…

*Στο σύγχρονο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και νομισματικό σύστημα(καπιταλιστικό) κυριαρχεί ως βασικό εργαλείο για τη δημιουργία του χρήματος, το χρέος!!!!
Η λειτουργία της μηχανής του χρήματος βασίζεται στη μετατροπή του Χρέους σε Χρήμα!!!
Αφετηρία της μηχανής του χρήματος αποτελεί ο μεγαλύτερος χρήστης του χρήματος, το κράτος. Υπό το ισχύον νομισματικό σύστημα το κράτος δεν μπορεί να εκδώσει χρήμα για να καλύψει τις ανάγκες του δημοσίου, μπορεί όμως να δανειστεί χρήμα για να τις καλύψει.
Έτσι, η κάθε κυβέρνηση εκδίδει κρατικές ομολογίες και τις θέτει σε ανοικτό διαγωνισμό όπου η κεντρική της τράπεζα αγοράζει τις ομολογίες που δεν καλύφθηκαν από το κοινό. Έναντι του ποσού της αξίας των αγορασθέντων ομολογιών εκδίδει μια επιταγή ή μεταφέρει ηλεκτρονικώς το αντίτιμο της αξίας σε λογαριασμό του υπουργείου οικονομικών. Δεν υπάρχει στην κεντρική τράπεζα κανένα αντίκρισμα του ποσού πληρωμής, αυτό δημιουργείται από το τίποτε, ex nihilo. Απλώς απορρέει από το δικαίωμα να εκδίδει χρήμα. Αυτό είναι το ισχύον νομισματικό σύστημα που κι’ εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε εντός της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης.  

Το ρεζουμέ είναι ότι οι κυβερνήσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχουν συστήσει ένα συνεταιρισμό στον οποίο το καρτέλ των τραπεζών με επικεφαλής τις κεντρικές τους τράπεζες, που σημειωτέον είναι ιδιωτικές, έχουν το κυριαρχικό δικαίωμα να δημιουργούν το χρήμα -αντί τα ίδια τα κράτη- από το τίποτε και να εισπράττουν τόκο με τους δικούς τους όρους στα χρήματα που έρχονται σε ύπαρξη από το τίποτε. Οι κυβερνήσεις απ’ την πλευρά τους ως αντάλλαγμα για την εκχώρηση του εκδοτικού προνομίου έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε χρηματοδότηση με επακόλουθο να ξεφαντώνουν στη δημοσιονομική σπατάλη χωρίς να είναι αναγκασμένες να πουν στους ψηφοφόρους ότι οι φόροι θα αυξηθούν.(Αεριτζίδικη Παπανδρεϊκή περίοδος των παχέων αγελάδων)
Η διαδικασία παραγωγής του χρήματος αποτελείται από μια λογιστική εγγραφή σ’ ένα βιβλίο. Αυτό είναι όλο.
Κάθε φορά που η τράπεζα χορηγεί ένα δάνειο(δημόσιο ή ιδιωτικό), νέα τραπεζική πίστωση δημιουργείται, εντελώς καινούργιο χρήμα ρέει στην αγορά(brand new money).

                                                                                        Λαφτσόπουλος Σταύρος                                                                                          Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad