Επίσκεψη Obama, τι πραγματικά να περιμένουμε - BlogInGr

BlogInGr

Πολιτική - Απόψεις - Ιδέες - Υγεία

Post Top Ad

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη Obama, τι πραγματικά να περιμένουμε

Μέγα ζήτημα που σταματά όλα τα τρέχοντα προβλήματά μας και δημιουργεί άλλα είναι και η επίσκεψη του απερχόμενου Barrack Obama στην Αθήνα. Πρέπει ο Έλληνας να χαρεί ? πρέπει να «πενθήσει» ? πρέπει να περιμένει δώρα , πρέπει να έχει απαιτήσεις από τον δημοφιλέστατο πρόεδρο της Αμερικής ?

Μία μικρή ανάλυση : Προσπαθώντας να σκεφτούμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα κάποιες απαντήσεις έρχονται αυτόματα στον συλλογισμό μας και κάποιες όχι. Ποιος είναι ο B. Obama?
 Είναι ένας πολιτικός που σαν τον Richard Nixon που παραιτήθηκε για να φύγει από την εξουσία (1974) και να πάει σπίτι του ? Προφανώς και όχι . Ο Barack Obama θα είναι και θα παραμείνει ένας ενεργός πολιτικός από νέο μετερίζι και εκτός αν νομίζουμε ότι σε 4 χρόνια θα είμαστε Ελβετία θα είμαστε άμυαλοι να νομίζουμε ότι συναντούμε έναν non-factor.
 Η επίσκεψη ενός Αμερικανού προέδρου ακόμη μας συντηρεί στη συνείδηση όλοι του κόσμου σαν μέρος του δυτικού πολιτισμού. Προφανώς και τέτοιου είδους επισκέψεις δεν κάνει ο πρόεδρος της Αμερικής ούτε στο Ιρακ ούτε στη Σομαλία.
Μπορεί σε κάποιους οικονομικούς δείκτες αυτές οι χώρες να κατέχουν καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή από την Ελλάδα αλλά δεν έχουν καταφέρει να θεωρούνται ακόμα μέρος του δυτικού πολιτισμού.
 Ο Έλληνας σε κάθε περίπτωση έχει λόγο να έχει μία συγκρατημένη χαρά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι έρχεται ο Obama να μας ελαφρύνει το χρέος , ούτε καν ότι έρχεται με δώρα. Σε τέτοιου επιπέδου διπλωματικές προφανώς και δεν θα έρθει κανείς να μας χαρίσει κάτι αλλά είναι πάντα θετικό ότι έχουμε ανοικτά κανάλια επικοινωνίας. Ας μην έχουμε λοιπόν απαιτήσεις και ας παραμείνουμε με τις απόκρυφες προσδοκίες μας. Είναι κάτι θετικό αυτή η επίσκεψη και μας υπενθυμίζει τη θέση μας στον κόσμο όσο και αν κάποιοι θα ήθελαν να την ξεχάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad